De auteurs

Bea Splinter is van beroep fysiotherapeut. Ze specialiseert zich in haptonomie en sportieve behandelvormen. Activiteit voor lichaam en geest kunnen elkaar positief beïnvloeden. Ze geeft training aan groepen van uiteenlopende niveaus, zowel aan wandel-, nordic-walking- als aan hardloopgroepen. Ook leidt ze regionaal hardlooptrainers op. Bea's favoriete trainingsvorm is het vaartspel. De ervaring die Bea heeft opgedaan bij het begeleiden van lopers in clubverband en in haar fysiotherapie praktijk vormt de grondslag voor de boeken uit de Vrije Loper serie. Op deze manier kunnen ook lopers die geen lid van een club zijn, voor zichzelf veilig, gevarieerd en effectief trainen.

Siebe Turksma heeft in de loop der jaren aan alle hardloopniveaus training gegeven. Van beginnende recreatieve lopers tot hoog niveau wedstrijdlopers. Op dit moment traint hij midden- en lange-afstand wedstrijdatleten. Siebe's achtergrond leidt ertoe dat hij het naadje van de kous wil weten en zich niet snel laat verleiden tot het volgen van de laatste hype. Zijn boekenkast en harde schijven zijn tot barstens gevuld met boeken over fysiologie, psychologie, biomechanica, hardlopen en andere sporten. Zijn lievelings-hardloop-afstand is de 10 kilometer, maar hij laat zich graag verleiden tot het lopen van marathons of langer in een mooie omgeving.

Bea en Siebe hebben samen vijf boeken geschreven. Ze zijn hard aan het werk met twee nieuwe boeken.

Nieuws


2013-02-10

Vier nieuwe videos voor Combilopen hoofdstuk 18. Er volgen meer.


2012-11-02

De derde vernieuwde druk van 'Beginnen met hardlopen' is nu volop verkrijgbaar.


2012-09-26

Binnenkort alweer de derde druk van Beginnen met Hardlopen in de boekhandel. Deze derde druk is opgefrist en in full-colour.


2012-08-06

Het nieuwe boek "Combilopen" is volop verkrijgbaar in boekhandel en webshops.


2012-07-14

Nieuw stukje over blessures bij hiellanding en voorvoetlanding in de WETENSCHAP rubriek.